Min Familj

Jag är född 1942 i Linköping och mina huvudintressen är familjen, släktforskning och golf. Jag är utbildad till teleingenjör men har företrädesvis arbetat med produktionsberedning och inköp. Mitt intresse för släktforskning började med att jag fick tag i programmet Disgen, genom medlemskap i släktforskarföreningen DIS (datorn i släktforskningen), och på ett rationellt och hanterbart sätt kunde utnyttja det material jag hade om min släkt. DIS tillhandahåller även en stor databas till vilken medlemmarna har skickat in utdrag från sin forskning. Den databasen heter DISBYT och är mycket användbar.
 
Jag redovisar här antavlor för min farfar Håkan Asmundsson från Stora Harrie i Skåne, min farmor Betty Jönsson från Virke i Skåne, min morfar Algot Samuelsson från Vist i Östergötland samt min mormor Gunborg Andersson född i Västervik, Småland.

I samband med forskning kring min morfars farfar Samuel Larsson från Sätra i Vårdnäs, upptäckte jag att tre farbröder och en faster till min morfar hade emigrerat till Nebraska i USA. Dessa släktingar presenteras här i en stamtavla.

Här kan du hitta mer information om de landskap som nämns ovan:

Östergötland SmålandSkåne


 

Besök också Internet i Östergötland -     din vägvisare till de östgötska trådarna av Nätet.
Där finns länkar till många östgötska hemsidor.

Har du synpunkter eller information sänd den till mig